Kompas Online logo

Kompas Online for kommunal ledelse

Kompas Online styrker kompetenceudviklingen i folkeskolen

Kompas Online er en praksisnær, digital læringsplatform henvendt folkeskolelærere. Vores vigtigste opgave er at inspirere og understøtte lærere og pædagoger i brugen af IT i undervisningen uden at gå på kompromis med didaktikken.

Ved at give lærerne en stærk grundlæggende forståelse for teknologien og tilgængelige programmers funktionalitet kan IT sættes i spil i undervisningen på den helt rigtige måde, så der skabes en mere motiverende og medinddragende undervisning, hvilket danner de bedste forudsætninger for læring og trivsel hos eleverne.

Fleksibel, kontinuerlig og konkret kompetenceudvikling

Med Kompas Online som en tilgængelig ressource for skolerne i din kommune, får I ikke blot IT-kompetente lærere, som kan benytte spændende og lærerige programmer gnidningsfrit og kreativt i undervisningen. I får også skoler fyldt med lærere, som via teknologien stimulerer elevernes lyst til at blive selvproducerende og aktive deltagere i undervisningen til fordel for både læringsmiljø og generel trivsel.

Videokurserne på Kompas Onlines platform er tilgængelige on demand og kan indgå fleksibelt i lærerens dag-til-dag forberedelse, på teammøderne, i udarbejdelsen af læreplanerne eller når som helst, der er tid og mulighed. Det er ikke nødvendigt at samle hele medarbejderstaben til kursus eller enkelte teams til længere seminarer, som er glemt så snart travlheden rammer. I vores læringsplatform finder man en kontinuerlig kilde til mestring af nye programmer, inspiration til IT i undervisningen og overvejelser omkring IT didaktikken i en tiltagende digital skole.

Understøtter fysiske oplæg og fagdage på skolerne

Ambitionen med Kompas Online er at give lærere i grundskolen mod på at inddrage langt flere digitale værktøjer i undervisningen og trygheden i alternative brugsmetoder og endda at kunne fravælge IT på et oplyst grundlag, når læringssituationen kalder på det. Fokus er på praksisnære, korte og letforståelige videokurser, hvor læreren kan afsætte 30 minutter og bruge den viden umiddelbart efter i undervisningen.

Materialet kan indgå i sammenhæng med planlagte fysiske oplæg og fagdage og understøtte læringen herfra, så det ikke bliver spildte gode kræfter, fordi man mangler konkrete værktøjer til at fortsætte arbejdet i praksis. Med et samspil af fysiske oplæg og konstant tilgængelige minikurser, styrkes begge områder, og I kan sikre kontinuerligt fokus på IT i undervisningen – og i sidste ende sikre en ægte digital transformation på skolerne, hvor kreativ brug af programmer bliver en naturlig del af kulturen.

Bevægelse og IT går hånd i hånd for bedre indlæring 

Med iPads som udgangspunkt for undervisningen får man ligeledes en enhedsstørrelse, som lettere imødekommer bevægelse i undervisningen. Med større bevægefrihed behøver IT i undervisningen ikke begrænses af klasselokaler, men kan foregå på biblioteket, i skolegården eller flyttes fra sted til sted. På den måde kan IT og bevægelse i samspil skabe en aktiv og involverende undervisning, der giver eleverne lyst til læring.

iPad’ens brede vifte af apps designet til undervisning og læring danner stærk grobund for en legende og alsidig undervisning, som, med det rette kompetenceløft hos lærerstaben, kan understøtte den digitale transformation på skolerne. Med Kompas Online bliver iPad’ens funktioner og programmer udnyttet til fulde og sætter standarden for IT i undervisningen.

Kontakt os

Har du yderligere spørgsmål omkring Kompas Online, vores kurser eller andet, skal du være velkommen til at skrive til os ved hjælp af kontaktformularen.

Log ind

Har du ikke en bruger?